Σκόνη Ζεόλιθου - Zeolite Powder - ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ

Φυσικό ένυδρο αργιλοπυριτικό υλικό που βοηθά στην αποβολή τοξινών, βαρέων μετάλλων και βλαβερών χημικών. Μειώνει τη δράση των ελεύθερων ριζών και των αλλεργιογόνων ουσιών, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνει το συκώτι και συμβάλλει στο αδυνάτισμα και στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Επιδρά θετικά σε παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ηπατίτιδα C, η οστεοπόρωση κ.α. Ο ζεόλιθος αποτελεί ίσως την περισσότερο αξιοπρόσεκτη «υπερτροφή». Ο φυσικός ζεόλιθος σχηματίζεται όταν ηφαιστειακά πετρώματα και στρώματα τέφρας αντιδρούν με αλκαλικά υπόγεια νερά. Οι φυσικοί ζεόλιθοι είναι μικροπορώδη, αργιλλοπυριτικά ορυκτά τα οποία χρησιμοποιούνται ως αποτελεσματικά προσροφητικά υλικά σε κάθε τομέα εμπορικής δραστηριότητας. Φυσικοί ζεόλιθοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε περιπτώσεις μόλυνσης υδάτων και εδάφους μετά από πυρηνικό ατύχημα. Ειδικότερα, το βασικό συστατικό του ζεόλιθου ο κλινοπτιλολίτης χρησιμοποιήθηκε το 1986, από τη Ρωσική κυβέρνηση για την απορρόφηση ραδιενεργών χημικών και άλλων επιβλαβών τοξινών μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ. Οι άνθρωποι έδειξαν μείωση κατά 30% σε ραδιενεργά ισότοπα, μετά την πρώτη εφαρμογή του ζεόλιθου. Στην Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση καισίου 137 και στρόντιου 90 από ραδιενεργά απόβλητα. Στην ιατρική βρίσκει χρήσεις όπως:

• Ως συμπλήρωμα διατροφής.

• Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον πεπτικό σωλήνα.

• Λειτουργεί σαν φυσικό ισοτονικό.

• Δεσμεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που απελευθερώνονται από το κάψιμο του λίπους, με συνέπεια αυτά να μην περνούν στον οργανισμό.

• Δεσμεύει και αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό από την τροφή, το νερό και τον αέρα.

• Ως ρυθμιστικοί παράγοντες για τη μείωση της οξύτητας του στομαχικού περιεχομένου.

• Για τη θεραπεία του έλκους του στομάχου.

• Για την επιτάχυνση της επούλωσης των τραυμάτων.

• ∆εσμεύει τις μικοτοξίνες σχηματίζοντας σταθερά σύμπλοκα.

• Αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα.

• Συνδέεται με τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

• Βοηθά στην αλκαλοποίηση του pH.

• Σταματά τον πόνο των μυών από το γαλακτικό οξύ.

• Μειώνει τις μυκητιάσεις των ποδιών.

• Αδρανοποιεί το αποτέλεσμα των ιών ηπατίτιδας.

• Σταθεροποιεί και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

• Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας/ακτινοβολίας.

• Στην παρασκευή αντιδιαρροϊκών θεραπευτικών σκευασμάτων.

• Στην παρασκευή σκευασμάτων για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Είναι αποδεδειγμένο ότι, ως φυσικό ένυδρο αργιλοπυριτικό υλικό βοηθά στην αποβολή τοξινών, βαρέων μετάλλων και βλαβερών χημικών. Μειώνει τη δράση των ελεύθερων ριζών και των αλλεργιογόνων ουσιών, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνει το συκώτι και συμβάλλει στο αδυνάτισμα και στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Επιδρά θετικά σε παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ηπατίτιδα C, η οστεοπόρωση κ.α. Ειδικότερα, οι πόροι από τους οποίους σχηματίζεται ο Ζεόλιθος  μπορούν να εγκλωβίσουν τις τοξίνες ώστε να μην ανεβάσουν την οξύτητα στο σώμα και να μην οδηγήσουν τον οργανισμό να μεταφέρει ασβέστιο από τα οστά στους ιστούς ώστε να διατηρήσει με ρύθμιση το σώμα μας σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον. Η συνεχής μεταφορά ασβεστίου από τα οστά στο σώμα και τα υγρά του δημιουργεί ασβεστοπενία μια αρχική μορφή οστεοπόρωσης που μπορεί να εξελιχθεί σε οστεοπόρωση. Ενώ ταυτόχρονα το πυρίτιο το οποίο διαθέτει στην σύνθεση του δρα ως ρυθμιστής για το ασβέστιο και τον φώσφορο, στοιχεία τα οποία συμβάλουν άμεσα σε μια υγιή μορφή των οστών και δημιουργώντας αποθέματα ασβεστίου στα οστά. Βεβαίως η περισσότερο γνωστή ιδιότητα και μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες που μπορεί κανείς να εντοπίσει στον ζεόλιθο είναι η ικανότητα που έχει να δεσμεύει και να εξαλείφει βαρέα μέταλλα όπως είναι ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο, αλουμίνιο και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα, ενώ επίσης έχει διαπιστωθεί ότι η μορφή του μπορεί να δεσμεύσει ουσίες όπως είναι τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό και το βαθμό συσσώρευσης των βλαβερών χημικών ουσιών που υποχρεωτικά ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή μαζί τους επιβαρύνοντας τον οργανισμό μας. Με δεδομένο ότι ο Ζεόλιθος μπορεί να απορροφήσει έως και το 30% του βάρους του σε ξένες ουσίες, και μέχρι 50% σε νερό, (άρα και βλαβερές υδατοδιαλυτές ουσίες) του χαρίζουν κορυφαίες αποτοξινωτικές ικανότητες . Μέσα από αυτή την διαδικασία της απομάκρυνσης  βαρέων μετάλλων και τοξινών από τον οργανισμό, μειώνεται η επιβάρυνση των ζωτικών του οργάνων άρα βελτιώνεται συνολικά η υγεία του.

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή ο ισχυρισμός και δευτερογενών επιπτώσεων από τη χρήση του ζεόλιθου σε επίπεδο ενέργειας κι ευεξίας. Για παράδειγμα, η εκκαθάριση των βαρέων μετάλλων επιτρέπει στο μαγνήσιο του σώματος να λειτουργεί αποτελεσματικά με την τριφωσφορική αδενοσίνη (ΑΤΡ), η οποία είναι η βιολογική πηγή της ενέργειας στο σώμα.

Όταν αυτή η αλληλεπίδραση συμβαίνει ιδανικά, οι άνθρωποι έχουν περισσότερη ενέργεια καθώς και μεγαλύτερη ευεξία. Μία μελέτη έχει αποδείξει ότι ο Ζεόλιθος φαίνεται επίσης να αυξήσει το επίπεδο της σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστή ότι μπορεί να βοηθήσει στην ρύθμιση της διάθεσης. Υψηλή η δράση του ζεόλιθου και σε σχέση με το Οξειδωτικό Στρες το οποίο, θεωρείται ένα από τα κύρια γεγονότα που οδηγούν στην γήρανση και τον εκφυλισμό των νευρώνων. Ο Ζεόλιθος, σύμφωνα με έρευνες  μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δυναμικό ανοσοενισχυτικό στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. Ο κυτταρικός θάνατος και το οξειδωτικό στρες αξιολογήθηκαν με ρετινοϊκό οξύ, σε διαφοροποιημένα SH-SY5Y κύτταρα. Η αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας έχει αξιολογηθεί σε ένα διαγονιδιακό μοντέλο γήρανσης που σχετίζετε με τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων. Η μελέτη έδειξε ότι η φροντίδα με ζεόλιθο, προστατεύει τα κύτταρα από τις βλαβερές ρίζες οξυγόνου, που προκαλούνται από τα ίδια τα κύτταρα’’. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που θα μπορούσε να ωφελήσει κατά της υπεροξείδωσης των λιπιδίων και θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του ύπατος μετά από ηπατεκτομή, έτσι μπορούμε να επισημάνουμε τις  αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κλινοπτιλόλιθου κατά του  οξειδωτικού στρες.

Τρόπος χρήσης: Στη μύτη από το κουταλάκι για τις πρώτες 10 ημέρες και στη συνέχεια μισό κουταλάκι διαλυμένο σε νερό τις πρωινές ώρες με άδειο στομάχι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταναλώνετε άφθονο νερό. Η χρήση του να μην υπερβαίνει τις 5 ημέρες την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: http://alttherapy.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4350.html*Από το Εργαστήρι μας στο Βύρωνα (Βυζαντίου 42, έναντι σχολείων Εργάνης), μπορείτε να προμηθεύεστε κάθε προϊόν μας, μετά την ψηφιακή (mastro_apf@yahoo.com) ή τηλεφωνική (2112213799 - 6989629214) παραγγελία σας.

Κωδ.: ΥΤΦ0003

Τιμή: 5.70€/100 gr