Μείγματα Υπερτροφών - ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ

Προηγούμενη σελίδα 1

Σε αυτή την κατηγορία προϊοντων, μπορείτε να συναντήσετε πρακτικές συμβουλές κι έτοιμες λύσεις στην καθημερινή θωράκιση του οργανισμού σας, με πρωτότυπες δημιουργίες προϊόντων, των οποίων η πηγή έμπνευσης είναι εκτός από τα πρόσφατα διατροφικά νέα, και ο σεβασμός των παραδοσιακών συνταγών γύρω από την υποστήριξη της υγείας μας.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αφορούν στον τρόπο παρασκευής της εκάστοτε σύνθεσης μειγμάτων υπερτροφών, για την περίπτωση που επιλέγεται μέθοδος παρασκευής με απαιτήσεις προσωπικών χαρακτηριστικών (Tailor-made), είναι απαραίτητη για την έναρξη κάθε παραγγελίας προηγούμενη επικοινωνία κατά την οποία οριστικοποιείται ο χρόνος παράδοσης αλλά και η τελική τιμή του αγαθού.

Επιπλέον, ισχύει η ανάγκη ενημέρωσης του προσωπικού σας ιατρού για οποιοδήποτε νέο τρόφιμο εισάγεται στο διαιτολόγιό σας.

Ο δικός μας ορισμός πίσω από την έννοια και λειτουργία ορισμένων μειγμάτων υπερτροφών, αφορά στην ικανότητα ορισμένων τροφίμων ή συνδυασμού αυτών, να προσφέρουν ανακούφιση, βελτίωση ή και πλήρη ίαση παθήσεων μέσα από την αυτούσια κατανάλωσή τους είτε μέσα από ιδιαίτερους συνδυασμούς συστατικών και κατάλληλη επεξεργασία. Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε προϊόντα που μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική φαρμακευτική αγωγή είτε την επιστημονική γνώση της ιατρικής, της βιολογίας, της διατροφολογίας, της χημείας τροφίμων και όλων εκείνων των κλάδων που σήμερα αναπτύσσονται γύρω από την ανθρώπινη διατροφή. Ωστόσο, ισχύει ότι στη διαδρομή του πολιτισμού κάθε χώρας συχνά αναφέρονται αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων υγείας με τη βοήθεια συγκεκριμένων τροφών ή και συνταγών, σύμφωνα με πλήθος μαρτυριών τόσο σε βιβλιογραφικές, όσο και σε ψηφιακές πηγές. Τις αναζητούμε, τις ανακαλύπτουμε, και σας τις προσφέρουμε, τονίζοντας πάντα και πρωταρχικά την ανάγκη ενημέρωσης του προσωπικού σας ιατρού.

Και βέβαια, έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε που ο Ιπποκράτης συμβούλευε, ότι είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις μια ασθένεια, παρά να την θεραπεύεις, κι επίσης ότι η τροφή μας μπορεί να γίνει το φάρμακό μας κι αντίστροφα. Κι αν αυτά τα λόγια ήταν σοφά, σε μια εποχή που η αγνότητα στην τροφή ήταν αυτονόητη και εγγενές στοιχείο της, ας φανταστούμε τη σημασία τους σήμερα. Σήμερα, που σχεδόν το σύνολο της τροφής μας, προέρχεται μέσω μιας αμφίβολης διαδικασίας παραγωγής μεταποίησης και εμπορίας. Παραγωγής που βασίζεται στον κανόνα της αγροχημικής επιβάρυνσης κάθε προϊόντος, μεταποίησης που βασίζεται στη χρήση ουσιών ασύμβατων με την διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, και εμπορίας που συνδέεται με ένα καταναλωτικό πρότυπο, στο οποίο δεσπόζει η προσφορά πλήθους άχρηστων θερμίδων σε τιμές όλο και πιο ανταγωνιστικές. Βεβαίως, η σημερινή ευκολία διάδοσης της κάθε πληροφορίας, αλλά και οι επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με γνωστές ή λιγότερο γνωστές υπερτροφές, χτίζουν «ελπίδα εξαίρεσης», δίνοντας στον καθένα από εμάς την ευκαιρία προληπτικής θωράκισης του οργανισμού του, απέναντι στον κανόνα επιβάρυνσης της υγείας μας που συμβαίνει λόγω των συνηθισμένων επιλογών στην καθημερινή μας διατροφή. Ας αναλογιστούμε πόσο συχνά γευόμαστε το πικρό, το ξινό, το στιφό, κάτι που δεν περιέχει ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, κάτι που να μην είναι φορτωμένο με χημικά κατεργασμένο αλάτι, υδρογονωμένα λίπη, τεχνητά συντηρητικά, κάτι που να μην προέρχεται από υψηλή θερμική επεξεργασία, κάτι που να μην περιέχει συστατικά προέλευσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, κάτι που να προσφέρει αλκαλικότητα αντί για μόνιμη οξύτητα, κάτι που να περιέχει πραγματικά αφομοιώσιμα θρεπτικά συστατικά και να προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Σε πολλές από αυτές τις διατροφικές αστοχίες προσπαθούμε να δώσουμε πρακτικές λύσεις με προτάσεις οι οποίες και βασίζονται σε στη σύνθεση μειγμάτων υπερτροφών αναγνωρισμένης θρεπτικής αξίας. Στις προτάσεις σύνθεσης μειγμάτων υπερτροφών, εγγενή στοιχεία αποτελούν η τεχνογνωσία κι η εμπειρία, αλλά πάνω απ’ όλα η πεποίθηση ότι τα προϊόντα μας είναι ικανά να προσφέρουν στέρεη βάση έδρασης, στο πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτει κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του, την υγεία του.

Η παρούσα κατηγορία προσφοράς μειγμάτων υπερτροφών, θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς στην προσπάθειά μας να καλύψουμε όλο και περισσότερους τομείς ευρύτερων ή και ιδιαίτερων απαιτήσεων επιλογής «τροφίμων – ασπίδα» για τον οργανισμό μας.